Buss i diket på E4:an

Ett hockeylag från Nordmaling som var på väg till en match med en buss hamnade i diket när bussen fick sladd på E 4 i höjd med Älandsbro under fredagskvällen.

– De fick sladd med bussen och kanade mot en slänt, säger Andreas Åström, räddningsledare på räddningstjänsten i Härnösand.

Lyckligtvis kom ingen person till skada, men dörrarna blockerades när bussen låg lutad mot diket och hockeylaget med omkring 25 män var kvar inne i bussen till dess att räddningstjänsten fick upp bakdörren. Männen kunde då släppas ut och åka vidare i en annan buss.

– De var kvar i bussen i 45 minuter, men det fanns värme i bussen, säger Andreas Åström.

Olyckan inträffade strax före klockan sju på fredagskvällen och polisen spärrade av vägen helt i cirka 20-25 minuter.

– Plogbilarna kom nu och saltade och plogade, och senare ska tungbärgare komma och bärga bussen, säger Åström.

Strax före klockan elva på kvällen påbörjades bärgningsarbetet och det beräknades vara avklarat vid halv ett på natten. Under den tiden leds trafiken om i båda riktningar.

Det är snömodd i hela länet och det råder halka på många vägsträckor. Flera trafikolyckor har inträffat under dagen, bland annat på E4:an där det vid 16-tiden blev totalstopp genom Örnsköldsvik då en lastbil fastnade i snömodden. Polisen uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt i trafiken under rådande väglag och hålla avståndet till andra fordon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista