Svårt skadad pojke i Kramfors - polisen efterlyser vittnen

Polisen i Kramfors har under helgen utrett ett ärende där en nioårig pojke hittades svårt skadad utomhus i centrala Kramfors, i fredags strax före klockan ett på dagen. Trots ett intensivt utredningsarbete har det inte kunnat fastställas vad som hänt pojken.

Platsen där pojken hittades är på parkeringen mellan Gallerian och vårdcentralen i Kramfors.

På söndagseftermiddagen fick polisen kontakt med den kvinna som först ska ha hittat pojken.

– Hon har hunnit prata med pojken innan han inte längre är kontaktbar. Han säger då själv att han har blivit påkörd. Kvinnan har två barn med sig som gör att hon måste gå därifrån när andra personer kommer fram dit, säger Robert S Öhman vid Västernorrlandspolisen till allehanda.se.

Polisen är även intresserad av att komma i kontakt med bilförare som var på plats vid tiden 12:30-12:45, berättar Robert S Öhman för P4 Västernorrland.

Ett av polisens huvudspår är att pojken blivit påkörd av någon form av fordon, som också pojken själv berättade för ett vittne.

Polisen efterlyser nu fler vittnen till händelsen. Den skadade pojken vårdas på Uppsala sjukhus med svåra skador.

Pojkens föräldrar informerades i ett tidigt skede om det inträffade och har varit med pojken på sjukhuset, enligt polisen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".