Rosetta Doré och Jenny Zimmerman, projektledare på Leader Timråbygd. Foto: Aila Stefansdotter-Franck

Timrå kommun ska locka turister genom temakväll

3:27 min

Rosetta Doré och Jenny Zimmerman, projektledare på Leader Timråbygd, jobbar för att locka fler turister till Timrå kommun. Ikväll har de bjudit in besöksnäringen som ska brainstorma fram konkreta förslag.

Ishockey och industrier är en del av Timrås varumärke, men naturen är en minst lika viktig del för besöksnäringen. Det säger Rosetta Doré och Jenny Zimmerman.

– Det finns mycket som man glömmer bort här. Det är allt från dalgångar och vildmark till promenadstigar och historia.

Enligt en besöksenkät från i somras associeras Timrå just med natur. Några av besöksmålen som rekommenderas av de som svarat är Mjällådalen, Indalsälvens delta och Lögdö bruk.

Men enligt Rosetta Doré måste informationen bli mer turistanpassad.

– Just nu är allt på svenska. Jag tycker att man måste bli bättre på att översätta skyltar, historia och fakta på internet till engelska, säger Rosetta Doré.

Ikväll anordnar kommunen eventet "Från ord till handling" tillsammans med Leader Timråbygd, för att spåna idéer kring hur man ska få fler besökare till Timrå och sedan är målet att göra verklighet av synpunkterna.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista