Brilliant UF kallar dom sitt företag. Timråungdomarna Julia Abrahamsson, Linda Vilpula och Kim Brändström. Foto: Lennart Sundwall/SR

Framtidens företagare visade upp sig i Örnsköldsvik idag

2:58 min

Över 100 unga företagare, gymnasieelever i åldrarna 16-20 år, visade upp sina produkter i samband med den så kallade regionala UF (ung företagsamhet) mässan i Örnsköldsvik idag.

Från Timrå gymnasium kom trion Julia Abrahamsson, Linda Vilpula och Kim Brändström med sitt nystartade företag Brilliant UF. Företaget har importerat ett träningsbälte från Kina.

-Vi har fått en bra respons redan och sålt mer än hälften av de bälten vi tog hem från Kina, säger trion.

Under ett läsår får elever driva egna så kallade UF företetag med riktiga varor och tjänster där man går igenom allt från ide till försäljning och ekonomi. UF företagen drivs i utbildningssyfte och eleverna får inte ta några lån för att komma igång.

Idag var det final på arenan i Örnsköldsvik med över 100 nystartade företag. Tanken och ideen är förstås att locka dessa unga människor att bli företagare i framtiden. Och träningsbältet från dom tre Timråeleverna verkar få en fortsättning, Julia, Kim och Linda är sugna på det här livet.

-Absolut ska jag bli företagare i framtiden, säger Julia Abrahamsson.

-Jag kan också tänka mig att driva företag, säger Kim Brändström.

-Jag vill först lära mig mycket mer om det här livet, menar Linda Vilpula.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista