Bilist smet från poliskontroll - körde på polis

I Sundsvall utspelades en biljakt i morse efter att en bilförare inte stannat vid en trafikkontroll och senare kört på en polis. Jakten tog stopp i en husvägg på Västra vägen i närheten av rondellen i Bergsåker. En man är gripen misstänkt för försök till dråp.

Har du bilder? Mejla till p4vasternorrland@sverigesradio.se. Såg du jakten? Berätta i kommenteringen!

– Polisen kom med en bil bortifrån rondellen och en bil från Västra vägen och prejade in honom i vår husvägg, vi var hemma och 8-åringen som satt och tittade på teve blev jätterädd. Min dotter låg och sov där på nedervåningen där bilen körde in, berättar helen Nordlander som bor i huset där biljakten tog stopp.

– Jag gick ut och pratade med poliserna, men de ville inte berätta alls varför de hade gjort det, säger hon.

Enligt Annika Odelind, informationsansvarig hos polisen, så hade polisen försökt stoppa personbilen vid en vanlig trafikkontroll på Bergsgatan inne i centrum, men bilföraren hade inte stannat och då hade man kört efter honom.

I rondellen vid Timmervägen hade man sedan fått stopp på bilen, men när polisen gick fram för att prata med föraren så körde han iväg igen.

– De skulle stoppa bilen och då hamnar en kollega på motorhuven när den kör iväg. Han ligger alltså på huven och bilen kör iväg ganska långt i hög hastighet. Sen väljer kollegan själv att hoppa av när bilen saktar in lite, säger Annika Odelind.

Hur gick det för polismannen som blev påkörd?

– Han klarade sig utan fysiska skador, så långt man kan se nu, men det ska naturligtvis kontrolleras, säger Annika Odelind.

När polismannen går fram mot bilen gasar föraren och gör en u-sväng och kör mot polisen som hamnar på motorhuven, klamrar sig fast och bilen far i väg i hög fart...

Bilist som blev ögonvittne till händelsen

Mannen som greps är i 50-års åldern. Han kommer att förhöras och delges misstanke för försök till dråp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista