Helen Nordlander var hemma när bilen körde in i husväggen. Foto: Lotte Nord/SR

Dottern låg och sov när bilen körde in i huset

4:01 min

En biljakt i morse slutade med en bilkrasch in i en privatbostad. Där inne i huset i Bergsåker strax utanför Sundsvall fanns två barn och deras mamma Helen Nordlander. 

Det var vid en trafikkontroll i morse som en bil inte ville stanna och senare körde samma förare på en polisman. En biljakt inleddes som fick sitt slut när polisen prejade in bilen i ett betonghus i Bergsåker. 

– Jag stod och skar upp en apelsin till min son när jag hörde en krasch, berättar Helen Nordlander som bor i huset. 

När hon sprang in i sovrummet såg hon flera polisbilar köra fast en personbil mot husväggen. Polisen slår också sönder rutan vid förarplatsen på bilen. Huset är av betong och tog ingen skada i kraschen, men dottern som låg och sov på nedervåningen blev förskräckt.

– Hon vaknade av att någonting for in i huset, så hon blev ju livrädd som vi andra. Det var väldigt obehagligt, berättar Helen Nordlander.

Enligt Annika Odelind, informationsansvarig hos polisen, så hade polisen försökt stoppa personbilen vid en vanlig trafikkontroll på Bergsgatan inne i centrum, men bilföraren hade inte stannat och då hade man kört efter honom.

I rondellen vid Timmervägen hade man sedan fått stopp på bilen, men när polisen gick fram för att prata med föraren så körde han iväg igen.

– De skulle stoppa bilen och då hamnar en kollega på motorhuven när den kör iväg. Han ligger alltså på huven och bilen kör iväg ganska långt i hög hastighet. Sen väljer kollegan själv att hoppa av när bilen saktar in lite, säger Annika Odelind.

När polismannen går fram mot bilen gasar föraren och gör en u-sväng och kör mot polisen som hamnar på motorhuven, klamrar sig fast och bilen far i väg i hög fart...

Bilist som blev ögonvittne 

Bilföraren som greps på plats är nu misstänkt för försök till dråp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista