Misstänkt för dråpförsök frigiven

Den man som i morse greps och sedan anhölls för försök till dråp efter att ha kört på en polis släpptes under eftermiddagen. Misstankarna mot honom kvarstår dock. 

– Ja, mannen är misstänkt för försök till dråp och även grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning, säger polisinspektör Annica Odelind.

Varför släpptes han?

– Man har följt de uppgifter man behöver ha. Han har gett sin redogörelse och det finns ingen flytkfara eller fara att han ska försvåra utredningen, säger Odelind.

Det var i morse som bilföraren inte stannat vid en trafikkontroll. När polisen körde efter mannen och sedan gick fram för att prata med föraren körde han iväg igen - med en av poliserna på motorhuven. Polisen kunde senare hoppa av och klarade sig utan fysiska skador.

Biljakten tog stopp i en husvägg till en privatbostad på Västra vägen. Lyckligtvis skadades ingen i huset. Mannen kunde sedan gripas och anhölls alltså senare misstänkt för bland annat dråp.

Hur fortsätter ni nu?

– Vi fortsätter förhören med samtliga som har sett något, både poliser och andra vittnen. Målsägaren kommer också att höras och när det är färdigt är det upp till åklagaren att se om det ska väckas åtal, säger Annica Odelind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".