1 av 8
OS-medaljörerna firades på Stora torget i Sundsvall på onsdagskvällen. Foto: Christer Jonasson/SR
2 av 8
Charlotte Kalla och artisten Yohio på Stora torget i Sundsvall. Foto: Christer Jonasson/SR
3 av 8
Fullt på Stora torget i Sundsvall när OS-medaljörerna hyllades. Foto: Christer Jonasson/SR
4 av 8
Curlinglaget med sina medaljer. Från vänster: Maria Wennström, Christina Bertup, Maria Prytz och Margaretha Sigfridsson. Foto: SR
5 av 8
Yohio uppträdde på Stora torget under firande av OS-medaljörerna. Foto: Christer Jonasson/SR
6 av 8
Fackeltåg och flaggviftning när OS-medaljörerna hyllades på Stora torget i Sundsvall. Foto: Christer Jonasson/SR
7 av 8
OS-medaljörerna på rad under firandet på Stora torget i Sundsvall. Foto:Christer Jonasson/SR
8 av 8
Skicrossåkaren Anna Holmlund intervjuas på scenen. Foto: Christer Jonasson/SR

OS-medaljörerna firades på torget i Sundsvall

Charlotte Kalla: Det är mäktigt att stå på prispallen
5:23 min

Tusentals hyllade ikväll OS-medaljörerna Charlotte Kalla, längskidor, Anna Holmlund, skicross och curlinglaget Margaretha Sigfridsson på Stora torget i Sundsvall.

Vad minns du bäst från OS? Vilken medalj är du mest stolt över? Berätta i kommenteringen!

Stora Torget var fullt med folk som ville fira OS-medaljörerna från Sundsvall. Att duggregnet hängde i luften brydde sig ingen om bland de tusentals jublande Sundsvallsborna som firade våra OS-hjältar.

Medaljerna som hängde runt halsarna på Olympiahjältarna glittrade desto mer. Guldmedaljören Charlotte Kalla hade svårt att ta sig fram genom täta led av gammal som ung, som ville visa sin uppskattning.

Silvercurlarna Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström, Christina Bertrup och Maria Prytz var hemma och firades innan nästa stora uppgift. Om en vecka reser laget till VM i Kanada.

Anna Holmlunds brons bars upp av hennes strålande leende. Att vara skadad under två säsonger och över huvud taget starta i OS var en bedrift. Metallen i bronset var guld värd.

Att Sundsvallborna ville visa sin uppskattning kändes verkligen. Det var som ett varmt Tack, i duggregnet, ni har givit oss något att vara stolta över. Och publikjublet blev inte mindre när Yohio kom upp på scenen och sjöng sin senaste låt som redan är klar för finalen av Melodifestivalen.

Landshövdning Bo Källstrand och kommunalrådet Jörgen Berglund höll tacktal och utbringade hurraropen som skallade mellan husen på torget.

Artisten Yohio fanns på plats på scenen och guldmedaljören Charlotte Kalla fick ta emot en hyllningsplakett, tillverkad av Hans Ekman från Sundsvall. Han har tidigare gjort hyllningsplaketter till Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Gunde Svan efter deras OS-succéer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".