"Röd-vit hockeydynamit - Timrå" Foto: Svt-bild

Timrå IK tappade viktiga poäng

2:02 min

Inför onsdagens match hade Timrå IK fem poäng till godo på Oskarshamns IK som jagar den åtråvärda sista platsen i play-off till kvalserien. När signalen ljöd var den differensen nere på två poäng, och Mora smet förbi över strecket. 

Kommer Timrå lyckas ta den sista kvalplatsen? Eller är det kört? Kommentera!

Med andra ord, istället för att hänga av Oskarshamn och ta fajten med ett lag bjuds de in och Mora tar över taktpinnen.

Till matchen kommer Timrå med fem segrar på de sex senaste matcherna och 8-0 i de två senaste. Oskarshamn visade ingen som helst respekt, utan satte 0-1 redan efter 17 sekunder.

Timrå såg närmast chockade ut av inledningen och då Hunderpfund efter 2.51 drar på sig en utvisning blev det än svårare att komma in i matchen. Det tog ett boxplay och någon minut till innan det blev två lag på isen. När sedan matchens förste målskytt Lukas Ericsson blir utvisad lyckas hemmalaget börja skapa chanser. 1-1 prickas följdaktligen in med nio sekunder kvar av det numerära överläget, Anton Wedin knäpper till ett slagskott från nära håll som styrs av motståndarklubba. 

1-1 efter första perioden och Timrå kommer ut mer bestämda i andra. 16-6 stannar skottsiffrorna på. Målsiffrorna stannar däremot på 0-2. Timrå för spelet och skapar mängder av möjligheter, avsluten är dock i de allra flesta fall på sin höjd klena. De få gånger det bränner till så står först Zajkowski och sedan Sehlstedt ivägen. Målvaktsbytet efter 28.15 ett resultat av att Timråspelare trippas in i motståndarmålet.

Den tredje perioden blir en trist historia. Oskarshamn gör jobbet och har inget emot att klockan rinner iväg. Timråspelarna försöker skapa reduceringschanser, men kommer aldrig riktigt nära. Inte ens i spel 6 mot 4 efter utvisning och plockat målvakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista