Foto: Anna Ahlström/SR

Green Cargo drar in servicen i Långsele och Ljungaverk

Green Cargo lägger ner sin service i Långsele där man har 20 anställda, och även Johannisberg i Ljungaverk. Det är två av 40 orter som drabbas i samband med att det statliga godstransportföretaget ska spara. Om eller hur det här påverkar personalen står klart i nästa vecka.

Enligt Green Cargo lägger man ner på orter med små volymer som är tydligt olönsamma. Verksamheterna i Ånge, Sundsvall och Timrå, blir däremot kvar. 

I januari offentliggjorde bolaget att man kommer minska antalet anställda med 600 personer, en fjärdedel av dom anställda, fram till 2016.

I Långsele arbetar 19 lokförare och en gruppchef. Det är fortfarande oklart vad som händer med dem, men ett flertal lokförarare som P4 Västernorrland har varit i kontakt med är inte oroliga, eftersom neddragningen främst handlar om möjligheten att lämna och hämta gods.

– Det är redan i dag väldigt lite verksamhet i Långsele så jag inte inte att det här kommer få någon betydelse. Det mesta av vårt jobb gör vi på andra orter, det här är ju ett mobilt jobb, säger en lokförare.

Den 5 mars kommer personalen att få reda på hur de kommer att påverkas.

– Jag vill inte spekulera i hur det kommer att påverka personalen i Långsele, men nästa vecka kan vi säkert säga mer, säger Mats Hollander, kommunikationsdirektör Green Cargo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista