1 av 2
Ett bra förslag att sänka hastigheten från 50 till 30 kilometer tycker Emma Jakobsson, Malin Wiklund och Alexander Bergman. Foto: Lennart Sundwall/SR
2 av 2
Mariana Karlsson, rektor på Norrflärkeskolan kräver att hastigheten sänks från 50 till 30 kilometer. Foto: Lennart Sundwall/SR

Kräver sänkt hastighet förbi skolan i Norrflärke

1:31 min

Sänk hastigheten från 50 till 30 kilometer förbi skolan i Norrflärke Anundsjö församling och värna om våra elevers säkerhet. Det kräver skolans rektor Mariana Karlsson som tycker att bilarna idag kör alldeles för fort förbi skolan.

Det är en ganska rak och fin väg, väg 348, som går förbi skolan i Norrflärke. Många av skolans 49 elever går eller cyklar sommartid till skolan.

– Jag ser själv med egna ögon hur fort vissa bilar kör, säger rektor Mariana Karlsson. Det handlar inte om några 50 kilometer.

Därför har hon i en skrivelse till länsstyrelsen begärt att få en nedsatt hastighet till 30 kilometer. Rektorn har också fått Birgit Olsson Johansson, ordförande i bildningsnämnden och Glenn Nordlund (s) kommunalråd, med sig i skrivelsen.

– Jag värnar om att inte sätta våra elevers hälsa på spel, säger rektor Mariana Karlsson. Det räcker inte med den gång och cykelväg som går förbi skolan.

Även barnen på skolan tycker att rektorns begäran är bra. 

– Många kör kanske 50 men en del kör nog både 70 och 80-90 kilometer, säger Malin Wiklund, 12 år, och får medhåll av kompisarna Alexander Bergman, 12 år och Emma Jakobsson, 11 år.

– Det är bra för då kan man undvika olyckor, säger Alexander.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista