Foto: Christer Jonasson/SR

Stort underskott för GIF Sundsvall

GIF Sundsvall gick minus 3,9 miljoner kronor 2013, och som en konsekvens av det så kommer nu klubben göra en kraftig översyn av sina kostnader. 

Som en första åtgärd så kommer klubbchefen Örjan Folkesson att lämna GIF Sundsvall. Underskottet kommer i största del från mindre publik- och sponsorintäkter mot vad man budgeterat.

- När jag tillträde som klubbchef i oktober 2012 var GIF Sundsvall ett Allsvenskt lag. Den ekonomiska omställningen från Allsvenskan till Superettan visade sig vara avsevärt större än vad jag kunde förutse. Koncentrationen i mitt arbete låg under stora delar av 2013 på framtidsfrågor. Med facit i hand så borde jag ha ägnat mig mer åt ekonomisk uppföljning, säger Örjan Folkesson i ett pressmeddelande.

Under senare delar av hösten 2013 så kom indikationer på ett negativt resultat och ett åtgärdsprogram tog fram för att spara in fyra miljoner kronor per år. När resultatet försämrades ytterligare skapades fler besparingsåtgärder där en åtgärd var en uppsägning av föreningens klubbchef.

- Detta äventyrar inte årets seriespel och inte heller framtidens förutsatt att vi klarar av att skapa positiva resultat de närmaste åren, säger Eric Bäcklund, ordförande i GIF Sundsvall.

Johan Nikula, styrelseledamot och tilltänkt ordförande, är beredd att över klubbens arbetsuppgifter som arbetande styrelseordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista