Britta Johansson Norgren från Sollefteå tog en fin andra plats i Vasaloppet.. Foto: Adam Ihse/TT.

Fin andra plats för Britta i Vasaloppet

Britta Johansson-Norgren från Sollefteå tog en meriterande andra plats i Vasaloppet.

– Andra raka andra platsen på en vecka, inte så roligt kanske med tanke på att jag fick ge mig i tjejvasan också men jag är nöjd med dagens tävling, förklarade Britta.

Britta Johansson Norgren och Laila Kveli växlade i ledningen med Annika Löfström på tredje plats till en början. Johansson Norgren tog bergspriset i Evertsberg åtta sekunder före Kveli. Sedan tog norskan över ledningen.

I Oxberg hade Kveli ledningen med elva sekunder före Johansson Norgren och 28 till Löfström. Laila ökade sedan försprånget och vid Hökberg hade det växt till 1.10 före Annika och Britta som då var tillsammans.
På slutet närmade sig Britta som åkt ifrån teamkompisen Löfström.
Kveli blev första damåkare att vinna Vasaloppet utan fäste under skidorna.

– Jag var försökte att inte köra mig för stum uppför startbacken. Sen hade jag bra skidor och bra kontroll på mig själv och distansen, förklarade norskan.
Britta Johansson Norgren valde att åka på ruggade skidor.

– Jag tror det var det bästa för mig idag. Skidorna gick lite tyngre där det var nysnö. Men jag kände av kramp i magen vid Evertsberg. Det hade nog varit för tufft för mig att staka hela vägen. Jag har gjort vad jag kunnat idag så jag är nöjd, menade Johansson Norgren. 

Resultat, damklassen

1 Laila Kvele 04:31:57
2 Britta Johansson Norgren 04:33:06
3 Olga Rotcheva 04:33:28
4 Annika Löfström 04:33:48
5 Susanne Nyström 04:37:22
6 Seraina Boner 04:40:49
7 Inger Liv Bjerkreim Nilsen 04:41:10
8 Kristina Roberto 04:42:25
9 Maria Gräfnings 04:43:15
10 Maria Nordström 04:44:05 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista