Reningen vid Domsjö Fabriker kan komma att stängas permanent. Foto: Elenor Nordström

Strömavbrottet kostar Domsjö Fabriker mångmiljonbelopp

1:17 min

Strömavbrottet som drabbade delar av Örnsköldsvik i morse innebär mångmiljonförlust för Domsjö Fabriker. Företaget befarar att deras maskiner skadats, och har ännu inte kunnat sätta igång produktionen fullt ut, säger Vd:n Lars Winter.

Strömavbrottet som i morse drabbade Örnsköldsvik kan också ha skadat maskinerna på Domsjö Fabriker. Det kan dröja flera dygn innan produktionen är i full gång igen. Det här har hänt företaget väldigt sällan, säger företagets VD Lars Winter.

– Förra sommaren hade vi ett strömbortfall. Vi tappade två dygns produktion och kvalitet. Det handlar om många miljoner, säger Winter.

Nu har de börjat starta systemen, men det kan dröja ett par dygn innan de har en bild av vilka konsekvenser avbrottet lett till.

Stora mängder svaleldioxid släpptes ut i samband med strömavbrottet. En anställd fördes till sjukhus efter att ha andats in gasen.

– Han har nu lämnat sjukhuset. Det är klart att han blivit påverkad av det, men hoppas han inte får bestående problem, säger Winter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista