Det var på den här parkeringen i Kramfors som den 9-årige pojken hittades skadad. Foto: Ulla Öhman/SR

Lastbilschaufför misstänkt för 9-åringens död i Kramfors

2:13 min

Polisen misstänker att det var en lastbilschaufför som körde på den 9-årige pojken i Kramfors, som senare avled av sina skador. Chauffören är delgiven misstanke om vållande till annans död. 

Rubriceringen är skälig misstanke om vållande till annans död, vilket är den lägre misstankegraden. Åklagaren ska under dagen ta del av förhörsuppgifterna och ta ställning till hur ärendet ska utredas vidare.

Polisen kan tack vare vittnesmål och tidsuppgifter från övervakningskamera och mobiltelefonsamtal fastställa tiden för olyckan och bedömer därför att det inte finns någon annan än den aktuella lastbilen som kört på pojken.

Det finns även andra uppgifter i utredningen som stödjer polisens bedömning, men polisen lämnar inga fler uppgifter just nu. 

Polisen har nu anmält sig själv för att få utredningen av dödsolyckan i Kramfors prövad av riksenheten för polismål. Enligt länspolismästare Per Silverliden vill man att en utomstående myndighet granskar vad som gjorts eller inte gjorts under utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista