Flera tips om Junselevargen efter utlyst belöning

3:08 min

Flera tips om vad som hänt Junselevargen har kommit in till Svenska rovdjursföreningen under påskhelgen. Tipsen kommer efter att föreningen utfäst en belöning på 100 000 kronor.

Det var i förra veckan som Svenska rovdjursföreningen utlyste en belöning på 100 000 kronor till den som kan lämna uppgifter som gör att Junselevargen och hennes hane hittas. 

Flera tips har kommit in under helgen.

– De flesta tips handlar om spårobservationer eller observationer av vargliknande djur på olika sätt, säger Ann Dahlerus, generalsekreterare för Svenska rovdjursföreningen.

Iakttagelserna är gjorda i trakterna av det så kallade Junselereviret, men det finns inga observationer från själva reviret, enligt Ann Dahlerus.

Föreningen har börjat följa upp de tips som kommit in, men spårförhållandena är svåra eftersom snön börjat smälta. Det har även kommit in tips som tyder på att det kan ha hänt vargarna något. 

Farhågan från er sida är ju att vargarna är döda. Har du fått upp hoppet nu eller är dina farhågor besannade?

– (lång paus) Jag tror inte att hoppet har ökat att vargarna är i livet. Det är väldigt många som hört av sig. Hade vargarna på ett naturligt sätt funnits kvar i området så känns det som att vi skulle fått in väldigt konkreta tips, säger Ann Dahlerus på Svenska rovdjursföreningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista