Svensktoppen nästa 2014

William Davis Lind vinnare av Svensktoppen nästa i Västernorrland

2:14 min

Årets vinnare i delfinalen Svensktoppen nästa Västernorrland blev William Davis Lind med låten You are all that I need.

Var det rätt låt som vann? Tror du den kommer ta sig vidare till finalen på Liseberg i augusti? Kommentera!

William Davis Lind från Härnösand är en frilansande sångare och opera-/musikalartist som på senare år har utvecklats till självständig låtskrivare och soloartist.

Med sina musikaliska rötter i hårdrocken sjöng han och skrev text/musik i flera år för Nitro Express - ett renommerat Härnösandsband som bland annat tog sig till länsfinal i Musik Direkt.

På hemmascenen i Härnösand är han numera mest känd som serenadsångare. Efter flera uppträdanden i smörsångens tecken blev han av tidningen Yippie utnämnd till "Härnösands Tommy Körberg".

Västernorrlands delfinal i Svensktoppen nästa 2014 direktsändes på onsdagskvällen från restaurang E-street i Sundsvall. 

Telefonröstningen har pågått sedan den 6 maj, där publikens röster och juryns röster är värda lika mycket. 

Svensktoppen nästas 25 lokala deltävlingar mynnar ut i 25 finalbidrag. En bit in i augusti väljer en jury ut åtta av dessa finalbidrag från de 25. Dessa åtta finalister tävlar och uppträder live på Lisebergs stora scen i direktsändning inför publik. En jury tillsammans med publiken avgör vilken vinnaren blir (och publikens röst väger tyngst).

Den låt som vinner Svensktoppen nästa 2014 spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.

Dessutom erbjuds den artist eller grupp som vinner Svensktoppen nästa 2014 en plats i Melodifestivalen 2015.

Läs mer om Svensktoppen nästa Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista