Annie Svedin i damkronornas tröja och även i framtiden i Wildcats. Foto: Jonathan Hayward/Scanpix.

Annie Svedin går från Ohio till Wildcats

4:14 min

Annie Svedin, landslagsspelare i hockey med rötterna i Söråker, har studerat och spelat hockey i USA under fyra år. Nu när hon har flyttat hem har det spekulerats om vilken klubb hon ska spela för. Nu har hon bestämt sig och det blir Sundsvall Wildcats.

För att kunna slutföra de fyraåriga studierna vid Ohio State Universtiy tackade hon tidigt nej till OS. Ett beslut som hon inte ångrar i dag, men nu blir det en nysatsning på Damkronorna och Wildcats. Wildcats som i september inleder sin andra säsong i den högsta serien, Riksserien.

När Annie Svedin var i Ohio var det tuff och krävande skolgång men med en lite lyxig kant på tillvaron som hockeyspelare.

- Vi fick flyga till varje borta match och damlaget hade lika stor budget som herrlaget på mitt College. Nä jag nu kom hem valde jag mellan Wildcats och Modo. Familjen och hemlängtan gjorde att det blev Wildcats. Förutom klubblaget så satsar jag mot hemma-VM i Malmö till våren säger Annie.

Och som ett steg mot att få spela VM på hemmaplan blev Annie Svedin just i dag uttagen av förbundskapten Leif Boork till Damkronorna som möter Finland i tre landskamper i slutet av augusti. Dessutom är tre Modo-tjejer uttagna. Erika Grahm, Emma Nordin och Olivia Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista