Fler vill läsa teknik på Mittuniversitetet

3:22 min

Efter flera år av nedgång när det gäller teknikutbildningar söker sig nu fler studenter till Mittuniversitet. Det är framförallt programmen inom data och teknik som har blivit populära. Arbetsförmedlingens prognos visar att det inom fem år finns ett behov av 8.000 nya ingenjörer inom data och teknik.

En koncentrerad och modern studiemiljö, ombyggnationer, valfrihet och större resurser har lyft teknikutbildningen. Det har gjort det attraktivt att söka sig till Mittuniversitetets teknikprogram menar professor Hans Erik Nilsson som även har titluleras Dekan och Vice Rektor.

Det är över 700 studenter på teknikprogrammen på Miun, en utbildning som tidigare funnits i Härnösand men nu byter ort till Sundsvall.

Mittuniversitetets samtliga program och utbildningar berör ungeför 15 000 studenter.

En av de är Joel Tjernström från Sundsvall som i måndags började på Mitthögskolan och han ska läsa i tre år till Energiingenjör.

- Jag kollade Arbetsförmedlingens prognos och den såg så bra ut så jag är säker på att få jobb när jag är klar med min om tre år. Då är jag Energiingenjör, säger Joel Tjernström.