21-åriga Calle Bolund från Sundsvall tog SM-guld i Classic Bodybuilding i helgen. Foto:John Andresen

Torskdiet gav SM-guld för Calle från Sundsvall

Calle Bolund, Bodybuilder: Man blir orkeslös av att bara äta torsk
4:00 min

Det finns inga genvägar. Fråga Calle Bolund som i helgen vann SM-guld i Classic Bodybuilding vid tävlingar i Karlstad. En sträng 45-dagars diet och hård träning gav Calle guldet och en oväntad inbjudan till Mexico.

21-årige Calle Bolund från Sundsvall tog i helgen guld i Classic Bodybuilding vid SM-tävlingarna Karlstad. Det var en knäskada från en helt annan idrott som fick honom att börja bygga kroppen. Nu är han bäst i Sverige.

Hur känns det ?

– Det kommer nog att ta ett par dagar innan jag förstår det, säger Calle Bolund som firar Guldet med en kryssning till Finland.

Vad gör din kropp, dina muskler till sveriges bästa?

– Jag har en bra grund, jag har tränat sedan jag var liten. Musklerna ser naturliga ut tror jag.

Du tränade hårt inför SM, men gick samtidigt på en annorlunda diet....

– I 45 dagar åt jag bara torsk och potatis. Den 1 maj vägde jag 100 kilo, i lördags när jag tränade vägde jag 79,5 kilo.

Orkar man träna när man går på tunn diet?

– Från början går det bra, med kyckling och så. Men man blir ganska trött och energilös av torsken. 

Du fick ett mail någon dag efter guldet. Vad var det?

– Det var från en inbjudan att tävla för svenska landslaget vid Junior VM i Mexiko, tror det var i oktober. Det var jätteroligt, jag blev riktigt paff, det hade jag aldrig kunna trott, säger en glad Calle Bolund, färsk svenska mästare och blivande landslagsman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".