Demonstration mot misär på flyktingboende i Kramfors

1:33 min

Upp emot 50 personer demonstrerade i förmiddags utanför Migrationsverket i Kramfors. De protesterar mot förhållandena i flyktingboendet i Frånö i Kramfors. 

Boende på flyktingförläggningen i Frånö i Kramfors har fått nog. Idag på förmiddagen samlades 40-50 personer utanför Migrationsverket i centrala Kramfors för att protestera mot förhållandena på boendet.

Män, kvinnor, barn och småbarn på boendet bor tillsammans utan tillräckligt med toaletter och duschar. Enligt uppgift är det 160 personer som delar tre toaletter på boendet där duschar och tvättmaskiner inte alltid fungerar. Ibland saknas varmvatten.

Många visar upp infekterade sår efter lusbett och andra har skabb. 

Boendet är anpassat till kanske 60 eller 70 personer säger de men nu finns det 160 människor där. Sex personer får dela på ett litet rum. Ventilationen är dålig, det känns som att det inte finns luft. Barnen skriker på nätterna och det finns ingenting för barnen att göra där, berättar demonstranterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista