Socialtjänsten har besökt flyktingboendet

0:45 min

P4 Västernorrland har under veckan rapporterat om den krisartade situationen med bland annat mögliga duschar, trasiga fönster och vägglöss på flyktingboendet i Frånö, Kramfors. I veckan har Socialtjänsten besökt boendet för att göra en bedömning hur riskfylld situationen är för barnen.

- De har varit där någon av de senaste dagarna och varit i kontakt med de som har barn där, och de har nära kontakt med Migrationsverket om de familjer som har barn där.

Maria Thunberg är asylsamordnade på Kramfors kommun. Hon har hand om ärendet med flyktingboendet på Frånö. Socialtjänstens nästa steg är att tillsammans med Migrationsverket göra en bedömning om det är säkert för barnen att bo kvar på boendet.

- De som sker är att Migrationsverket har sagt att man kommer prioritera att de som familjer har barn kommer att få flytta i första läget utav de som kommer flytta därifrån. Den information jag har är att de har varit och besökt familjerna och att man har kontakt med migrationsverket och då utgår jag ifrån att man inte bedömt det som akut illa. Det är min egen tolkning utav det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista