Kanske ett hotell vid brofästet? Bo Tjälldén drömmer.

Stora visioner för hus vid brofäste

Trafikverkets gamla lokaler byggs om
1:05 min

Hotell, toppmoderna kontor eller konferensanläggning? 2015 ska de lokaler som Trafikverkets projektgrupp huserat i under bygget av Sundsvallsbron byggas om.

– Vi ska göra någonting spännande med fastigheten, säger Bo Tjällden, marknadsområdeschef på Diös fastigheter.

De senaste fem åren har Trafikverkets projektgrupp för brobygget i Sundsvall haft sina kontor i huset vid det norra brofästet. Men från årsskiftet flyttar de in till lokaler centrala Sundsvall. Hyresvärden Diös, som äger fastigheten, är nu på jakt efter en ny hyresgäst. Och visionerna för lokalen är stora:

– Vi funderar i lite olika banor över hur vi ska utveckla den här fastigheten. Att vi ska göra något spännande med den, det har vi bestämt. Men vi vet inte riktigt vad, säger Bo Tjällden, som är marknadsområdeschef på Diös fastigheter i Sundsvall.

Ombyggnaden av fastigheten kommer att starta någon gång under 2015.

– Ett alternativ är att bygga supermoderna kontor i hela fastigheten, och sen ha kvar en restaurang i bottenvåningen. Ett annat scenario som vi kommer att undersöka är ju om man skulle kunna göra något helt annat. Det skulle till exempel kunna vara hotellverksamhet, säger han.

Det finns även planer på att höja huset en eller två våningar.

Hyresgäster verkar huset i alla fall få, och redan nu finns intressenter som varit och tittat på fastigheten.

Kan du säga något om vilka de är?

– Nej, det gör vi inte förrän vi gjort klart med dem, säger Bo Tjälldén.

P4 Västernorrland
p4vasternorrland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".