Foto: Mikael Fritzon / TT
Luleå - Modo 2-3

Modo nära tappa – vann i Luleå

William Nylander: ”Stod och hoppade i båset”
1:51 min

Modo bortaslog Luleå med 3-2 i ett intensivt och underhållande Norrlandsderby i SHL-hockeyn på fredagskvällen. Matchens största profil var William Nylander som låg bakom samtliga Modo-mål. 

Radiosportens Peter Sundqvist valde matchens lirare:
Luleå: Daniel Zaar
Modo: William Nylander

William Nylander låg bakom alla tre Modo-mål när laget vann borta mot Luleå med 3-2.

– Det viktigaste är att vi vinner. Det är därför man spelar hockey. Jag stod och hoppade i båset när Luleå var på väg att hämta upp. Jag var riktigt nervös då, säger han till Radiosporten.

Luleå kom till spel med tre raka förluster i ryggen. Tränarna hade vaskat om i femmorna och laget spelade i gula retrotröjor.

Men på isen var allt sig likt. Norrbottningarna anföll i våg efter våg men hade problem med målskyttet.

Efter 14 minuter direktsköt Niklas Nordgren 1-0 till Modo efter en delikat passning som William Nylander serverade bakom egen rygg.

Efter målet drog Luleå upp farten ytterligare och Modo sattes under press.

Men i början av mittrundan kom ett nytt baklängesmål för norrbottningarna när Albin Carlsson drog iväg ett handledsskott som gick in bakom Luleåmålvakten.

Återigen stod William Nylander för framspelningen.

Luleå fortsatte pressa på och hade flera heta bud på mål. Modo tog time out efter åtta minuter och fick ordning på försvarsspelet.

När en Modospelare drogs ned framför Luleåmålet några minuter senare dömde domaren straff. Victor Olofsson fick förtroendet, men sköt lamt mitt på målvakten.

En dryg minut före periodpausen utökade Per-Åge Skröder Modos ledning till 3-0. För tredje gången stod William Nylander för framspelningen, trots uppvaktning från två Luleåspelare.

Strax därefter var Karl Fabricius nära att reducera för Luleå, men skottet bedömdes som ribbträff efter videogranskning.

Ett allt mer irriterat Luleå jagade desperat i slutrundan och tog ut målvakten med fem minuter kvar att spela. Då kunde Chris Abbot dundra in ett reduceringsmål.

Efter ett stort slagsmål med fem utvisningar för lagen fortsatte Luleå med sex anfallsspelare och Stephen Dixon lyckades ge Luleå ytterligare ett mål.

En utvisning i slutet tvingade Luleå att avbryta forceringen, och när laget blev fulltaligt återstod bara 28 sekunder att spela och norrbottningarna fick kassera ytterligare en förlust.

– Vi har matchen, men det hjälper inte. Vi får vakna tidigare och spela mer desperat, säger Luleås Daniel Zaar, som träffade ramen två gånger, till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".