Man i Kramfors friad från misstanke om dråpförsök

Mannen misstänktes för att ha satt en kniv i sin inneboende, men frias nu av tingsrätten eftersom varken den åtalade eller offret minns vad som hände.

En man i 60-årsåldern från Kramfors misstänktes för att ha stuckit en kniv i magen på sin inneboende i maj 2013. Han stod åtalad för försök till dråp alternativt grov misshandel, men frias nu av Ångermanlands tingsrätt.

Varken den knivhuggne mannen eller den åtalade kan redogöra för vad som har hänt då båda var berusade. Det framgår i domen att mannen som hade lägenheten ville att hyresgästen skulle flytta ut, och att de tidigare under dagen hade grälat om detta. Men att han ska ha satt en kniv i sin inneboende går inte att bevisa, enligt tingsrätten.

Tingsrätten skriver bland annat att  det inte går att utesluta att andra personer kan ha rört sig i lägenheten under den här tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".