Modo utspelat av mästarna

1:39 min

Det var något som såg ut som ett juniorlag i händerna på ett mästarlag. Skellefteå körde över Modo å det grövsta och vann till slut med 7-3 på bortaplan. 

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Modo: Joonas Lehtivuori
Skellefteå: Pär Lindholm

– Vi visar en härlig spelglädje och gör några riktigt fina mål i dag. Det är nästan så vi släpper loss för mycket. Men vi är inte där vi vill vara, vi är i en process att sätta laget men utvecklas i rätt väg, säger Skellefteås Hans Wallson till Radiosporten.

Skellefteå har varit Modos skräckmotståndare i flera säsonger, även om Örnsköldsvikslaget lyckades vinna två av matcherna förra säsongen. I det tidigare mötet lagen emellan körde Skellefteå över Modo på hemmaplan, vann med 6-2. Och det hela fortsatte på samma sätt i Fjällräven Center på tisdagskvällen. 


Modo bestods i första perioden en utspelning som laget knappast varit med om tidigare på hemmais.

Skellefteå såg ut som det mästarlag det är - Modo såg ut som ett pojklag. Ändå stod det bara 3-2 till Skellefteå i första paus, trots 12-4 i skott. Båda Modomålen var dock bjudningar av Skellefteåbackar.

Modos reducering till 1-2 gjorde för övrigt Per-Åge Skröder efter 11.42 - på Modos första skott. Eller skott? Skellefteåbacken Arvid Lundberg hade pucken framför eget mål, Skröder stötte till mot klubblad och puck och fick se den senare segla in vid sidan av en chanslös Markus Svensson i Skellefteås kasse.

– Vi kommer inte alls ut som vi gjort de senaste matcherna. Skellefteå är ett skickligt hockeylag och man måste gå ut 100 procent mot ett sådant lag och det gör vi inte, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin.

Överraskande nog lyckades Modo göra någonting som såg ut som en match av det hela i andra perioden, även om Skellefteå fortfarande var klart mycket bättre, hålla ettmålsunderläget in i slutperioden och se till att publiken i alla fall fick lite spänning.

En spänning som dödades snabbt i sista perioden, när Patrik Zackrisson pricksköt 2-4. Att Modo skulle hämta upp ett tvåmålsunderläge den här kvällen fanns inte på kartan.

7-3 till slut - och det var i underkant. Modo vek ned sig helt i slutet. Skellefteå, som faktiskt förlorat tre av de fyra matcherna inför den mot Modo, såg ramstarkt ut och är definitivt uppe på spåret igen. Modo däremot helt under isen, såg ut som det bottenlag de flesta tippat att det skulle bli den här säsongen.


Modo-Skellefteå AIK: 3-7 (2-3, 0-0, 1-4)

Skott: 21-36 (4-12, 8-13, 9-11).

Utv, Modo: 4x2. Skellefteå AIK 3x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv, och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 679.