Ludvig Åhlund, orienterare från Örnsköldsvik kan få tävla på hemmaplan i Oringen 2018. Foto Carl-Johan Höiby/SR

Åre eller Höga Kusten får arrangera O-ringen 2018

Höga Kusten eller Åre
0:54 min

O-ringentävlingarna i orientering kommer att arrangeras i Höga Kusten-området eller Åre år 2018. Beslut kommer från O-ringenbolaget den 11 december.

Det som talar för att Höga Kusten får tävlingarna är att det var drygt 20 år sedan dessa jättetävlingar, med uppemot 15 000 orienterare, anordnades i det här området. Och det faktum att Sälen, med en liknande terräng som Åre, har tävlingarna 2016.

Får Höga Kusten O-ringentävlingarna 2018 blir Örnsköldsvik centralort och de två klubbarna OK Nolaskogsarna och Skogslöparna kommer att dra det tunga lasset.

Intressant i sammanhanget är att Åre förklarat att man inte är intresserat av att arrangera O-ringen 2019. Ett beslut som Oringenbolaget ska ta till våren.

Ett viktigt datum nu närmast för alla orienteringsvänner är den torsdag 11 december. Då blir det klart om det blir Höga Kusten eller Åre som får arrangera tävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".