Wilmer Johansson inför minimellotävlingen. Foto: Privat

Åttaårige Wilmer tävlar med sin toarulle i TV

Wilmer Johansson: Jag limmade fast en flörtkula på den tomma toarullen
1:35 min

Ikväll avgörs den tredje deltävlingen i SVT:s tävling Minimello. Barn runt om i landet har skickat in artister i form av toarullar och det är barnen själva som genom att rösta avgör vilka artister/toarullar som går vidare.

Wilmer Johansson från Moliden utanför Örnsköldsvik är åtta år gammal och just hans toarulle ska tävla ikväll. Det här jobbet tog några timmar för Wilmer. Efter ett tag ringde man upp från barnkanalen och berättade att just Wilmers toarulle kom med i Minimello.

Den här toarullen heter i denna tredje deltävling på fredag Egon. Kända låtskrivare har gjort texterna och artister sjunger låtarna. Sedan är det barnen själva som via en omröstning på webben avgör vilka toarullar som får tävla vidare. Intresset är stort, ifjol fick SVT in över 6 miljoner röster.

– Jag limmade fast en flörtkula på den tomma toarullen och sedan satt jag fast ögon, näsa och mun. Sedan fixade jag till hår och en dräkt, säger Wilmer Johansson.

Kul, tycker Wilmer själv som tillbringat ledigveckan med att vara på fritidsavdelningen i Moliden.

Vad vinner den som tar hem hela tävlingen?

– En mellopokal och så får man hem toarullen, säger Wilmer!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".