Timrå i akut behov av nya simhall

1:38 min

Om tre år fyller Timrå simhall 60 år, men frågan är om hallen finns kvar till dess. Patrik Andersson-Knut jobbar som badföreståndare i Timrå kommun och han vill se en ny simhall för den som är verksam nu håller inte måttet.

-- En del skador har vi på utsidan av fasaden på pelare och liknande, och sedan har vi även sprickbildningar vid fönsterfasaderna till simhallen, säger Patrik Andersson-Knut.

Simhallen byggdes 1957 och har varit med om en hel del renoveringar under årens gång. Livslängden på en simhall brukar ligga på 25 till 40 år säger Patrik Andersson-Knut. Timrå kommun har beslutat att de inte tänker renovera simhallen en gång till. Dick, en av gästerna i simhallen, vill inte att simhallen ska försvinna.

– Det blir katastrof, då måste man bygga nytt. Det är massor av människor som går hit för att träna, simma och jag själv går hit för att träna kroppen, säger Dick.

2015 ska det beslutas ifall Timrå ska få en ny simhall eller inte. Det säger Ronnie Söderlund som är förvaltningschef i Timrå kommun till P4 Västernorrland. Det kommer inte att bli en totalrenovering eftersom hallen är för gammal. Patrik hoppas på att det ska bli en ny simhall och att den i så fall ska klaffa bra med nedläggningen av den nuvarande så att det slipper vara ett eller två år utan simhall.

– Vi får hoppas att beslutet kommer så snabbt som möjligt så man hinner få en ny simhall och kan flytta över direkt. För skulle det bli ett glapp då tror jag det skulle slå hårt på skolorna som har krav på att eleverna ska kunna lära sig att simma för att bli godkända i idrott och hälsa. 

P4 Västernorrland
p4vasternorrland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista