Kate Almroth och Palace on Wheels

29 min

Det är den sista torsdagen i oktober, och vi går mot en novembermånad fylld av god kultur i Västernorrland. Kate Almroth kommer till P4 för att guida oss bland allt som händer. Dessutom, Palace on Wheels, ett band som spelar Indisk Raga på bland annat Sitar! 

Palace on Wheels spelar indisk klassisk musik. Den ovanliga sättningen med två sitarer ger stora möjligheter till variation och samspel inom de indiska ragornas strikta ramar.

KG Westman, sitar 
Stian Grimstad, sitar
Hugo Widén, tabla 

Kate Almroth tipsar om detta i kulturväg under november månad:

Lyslördag: Då det började för 6 år sen så föreställde jag mig aldrig att det skulle bli så långlivat och dra till sig så mycket folk. Det är kul att som projekt "mamma" se sitt evenemang spridas till andra städer, Härnösand kommer också att ha en ljusfest under november! :) Vore kul att prata om nyheter och anledningar till att åka dit. En bra familjeaktivitet.

För den som längtar till Melodifestivalen så finns musikschlaget! Tävlingen arrangeras av musiker med funktionsnedsättningar för musiker med funktionsnedsättningar. Riksfinalen arrangeras på Aveny den 15:onde och bidrar med det lilla extra som man inte kan få via tv-rutan.

En riktigt feel-good-kväll, och det är mitt heta tips för november. Jag var där fjol och missar definitivt inte i år...

Love train gör sina stopp i regionen och har fått positivt gensvar i Örnsköldsvik, vilket gör oss förväntansfulla på de nästa stoppen i Härnösand, Sundsvall, Timrå och Kramfors. Anmälningarna trillar ned!

I Ö-vik anordnas en utställning på museet, vid namn Novalonda. Den är om barn, för barn och handlar om ett rymd- och tidsfarande folk som är nyfikna på människor och våran historia.

Vinterfrossa fredag den 21 november kl: 19.00 på Babelsberg i Kramfors. Vinterfrossa är en revy med allvar, där humorn används som vapen för att skapa eftertanke om vårt samhälles brister och skavanker. Perfekt för den med mogen humor, och inte minst en bra självinsikt. Med bl. a Ingemar Virta och Jens Nilsson. En produktion av Scenkonstbolaget/ teater Västernorrland.

För de hemmablinda så måste jag tipsa om vårt egna friluftsmuseum på Murberget! Jag vet att det är inte många som bor i Västernorrland som har aldrig gjort ett besök! Gratis entré och allting! På murberget hittar du berättelser om Västernorrland, dom ljusa historierna om framsteg men också de mörka om trolldomsprocesser, fattigdom och svält. Under november månad finns en utställning som heter "Querring Sápmi"! En intressant utställning som handlar om att vara en minoritet inom en minoritet.

Se detta som en inspiration till att slå till och ge dig iväg på något av alla sköna arrangemang som finns i kultur-Västernorrland.