Foto: Christer Jonasson/SR

Gif Sundsvall vägrar svara på frågor om villaförsäljning

Johan Nikula: Vi har lovat att inte berätta vad vi sålt bolaget för
1:06 min

Gif Sundsvall hoppas nu att en plats i allsvenskan leder till en förbättrad ekonomi, något man tidigare har försökt åstadkomma på flera olika sätt. Bland annat genom omdiskuterade fastighetsaffärer.

Efter en lång period med osäker ekonomi hoppas klubben på att de senaste framgångarna innebär en stabilare framtid. Nyligen sålde Gif Sundsvall ett fastighetsbolag som innefattar dom två omdiskuterade villorna gula och gråa villan. För tre år sedan köpte Gif Sundsvall fastigheten Afrika 4, i folkmun känd som "den gråa villan", ett år senare köptes Afrika 5, också känd som "den gula villan". Affären väckte reaktioner hos allmänheten, då den första villan såldes för 750 000 kr och den andra för 950 000 kr. Enligt kommunen berodde de låga priserna på husens stora renoveringsbehov.

Enligt Gif:s ordförande Johan Nikula är anledningen till försäljningen av villorna att förbättra ekonomin, efter att ha belånat husen och restaurerat dem. Men Johan Nikula vill inte säga hur mycket de tjänade på husförsäljningen.

– Jag och köparen har kommit överens om att inte säga vad de såldes för, säger han.

Köparna är Ryggklinik Härnösand AB och ägaren av det företaget, Per-Arne Forsberg, vill inte heller han berätta priset för bolaget och villorna. Företaget har samarbetat med klubben sedan tidigare och Gif kommer fortsättningsvis att hyra "grå villan".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".