1 av 3
Giffarna anländer till torget i Sundsvall med brandbil.Foto: Christer Jonasson/Sverigesradio
2 av 3
Giflaget hyllas på scenen inför en tusenhövdad publik. Foto: Christer Jonasson/SverigesRadio
3 av 3
Stämning var på topp när det allsvenska avancemanget firades idag. Foto: Christer Jonasson/Sverigesradio

Sundsvallsborna hyllade Giffarna på Stora torget

Giffarna hyllades på stora torget i Sundsvall
2:55 min

Tusentals Sundsvallsbor slöt upp på Stora torget när stans stolthet Gif Sundsvall skulle hyllas vid lunch idag. Anledningen var förstås att fira att laget gått upp i allsvenskan. Lagkapten Kevin Walker gjorde sitt sista framträdande som lagkapten för Norrlandslaget.

Resultatet 0-0 i matchen mot Landskrona hemma på Norrporten Arena i måndags innebär att Gif Sundsvall åter igen är ett Allsvenskt fotbollslag.

Idag bjöds Sundsvalls alla fotbollsfans in att hylla laget på Stora torget i Sundsvall. Och alla var där, ung som gammal. Bland annat tre fina Gif-veteraner som var med vid avancemanget för 50 år sedan, i samband med att den numera klassiska bilden där laget hoppar ut genom ett fönster på Sporthallsbadet togs - Norrlandsfönstret. Patronerna, Giffarnas supporterklubb, satte färg på tillställningen med färgglad rök. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".