Nya äldreboendet på Norra Kajen i Sundsvall. Projektritning från Sweco.

Hård kritik mot Norra Kajen-bygge

I dag tas första spadtaget för ett nytt äldreboende på Norra Kajen i Sundsvall. Men utseendet på byggnaden får direkt hård kritik, bland annat av Nicklas Nyberg, byggentrepenör i Örnsköldsvik.

Vad tycker du om utseendet på det nya äldreboendet? Diskutera!

Den beräknade projektkostnaden för de tre nya äldreboendena är sammanlagt ca 300 miljoner kr. Under hösten kommer även bygget av Granlunda och Heffnersgården att påbörjas.

Granlunda och Heffnersgården blir inflyttningsklara till sommaren 2016 och Norra Kajen vid årsskiftet 2016/2017.

Men projektet vid Norra kajen får skarp kritik från flera håll, skriver Sundsvalls Tidning idag. Bland annat byggentrepenören Niklas Nyberg från Örnsköldsvik. Han kallar det ett lågbudgetprojekt efter att ha sett ritningarna.

– Jag förstår inte vad ni håller på med i Sundsvall, säger han.

Men från ansvariga politikers håll är man inte oroliga, bland säger moderaten Jörgen Berglund till Sundsvalls tidning att äldreboendet bara är en del av området och att det ska bli en blandad bebyggelse.

Även politikern Anders Engkvist är kritisk till byggstarten då han överklagat bygget av äldreboendet - en process som ännu inte är avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".