Hovrätten nedre Norrland i Sundsvall. Foto:Christer Suneson

Skärpt straff för Norrviddens före detta vd Peter Andersson

Hovrätten skärper straffet för den före detta vdn på fastighetsbolaget Norrvidden Peter Andersson. Från ett år och nio månader till två år i fängelse.

Peter Andersson döms för trolöshet mot huvudman och för osant intygande efter att ha upprättat och själv godkänt fakturor angående en renovering av hans privata villa i Sundsvall som han lät Norrvidden betala.

En man i byggbolaget som utförde renoveringen av Andersson villa dömdes till nio månader i fängelse för osant intygande eftersom fakturan var skriven på ett annat byggprojekt i Birsta. Ytterligare en man, skriven i Östersund, har tidigare dömts till villkorlig dom och dagsböter för osant intygande.

Andersson dömdes också för att har köpt 80 liftkort i fjällen för eget bruk, kostnader som han dock lät Norrvidden betala.

Peter Andersson själv har under rättegången hävdat att han är oskyldig men Hovrätten gick alltså på åklagarens linje och skärpte straffet till två år i fängelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".