Mittnytts redaktion i Sundsvall. Foto: Tobias Edlund/SR

Mittnytt fortsätter sändas från Sundsvall

Det blir fortsatta direktsändningar från Mittnytt i Sundsvall i åtminstone ett år till, det erfar P4 Västernorrland. Detta eftersom man ska ha gjort en felaktig bedömning av kostnaderna för det nya tekniska system där sändningarna ska skötas från Umeå. 

Det var när upphandlingen av det nya systemet skulle göras som man insåg att kostnaderna för detsamma skulle bli flera miljoner kronor dyrare än beräknat.

Vad felberäkningen kostar licensbetalarna kan inte Anna Olsson Werkström säga exakt idag. Hon har hållit i projektet med att göra om Sveriges televisions regionala tv-program.

– Förhoppningsvis ingenting eftersom vi slog stopp i upphandlingen, säger Anna Olsson Werkström till P4 Västernorrland.

Idag sänds Mittnytt från kontrollrum och studio i Sundsvall och det var här den nya tekniken skulle komma in. Tanken var att programledaren skulle sitta kvar i studion i Sundsvall medan tekniker och kontrollrum skulle finnas i tv-huset i Umeå. Det här skulle ge en besparing för Sveriges television så att nya regionala stationer kunde skapas.

Nu kommer alltså det nya arbetssättet med kontrollrum på distans att försenas med minst ett år. Det meddelades på ett informationsmöte på SVT i Sundsvall i morse.

– Det innebär ingenting för publiken, alla nya program kommer att bli av och tidplanen håller. Det blir 21 regionala program som vi tänkt och vi kör på enligt planen, säger Anna Olsson Werkström som hållit i projektet med att göra om Sveriges televisions regionala tv-program.

Du hör Anna Olsson Werkström om upphandlingsmissen i P4 Västernorrland 16.20.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".