1 av 2
En större byggnad i Kretsloppsparken i Härnösand totalförstördes vid branden. Foto: Foto: Fotograf: Tomas Styf/Härnösand Energi & Miljö AB
2 av 2
Fullt utvecklad brand när räddningstjänsten kom till platsen. Fotograf: Tomas Styf/Hemab

Brand på Kretsloppsparken i Härnösand

Hemab: Det finns ingen misstanke om brott
0:45 min

Kretsloppsparken i Härnösand eldhärjades vid en brand i natt. Byggnaden med återbruk, matsal och omklädningsrum är totalförstörd.

Branden var fullt utvecklad när brandstyrkorna kom på plats. Det var kraftig rökutveckling och eftersläckningsarbetet pågick in på morgonen. Vad som orsakade branden är oklart, säger Andreas Einarsson, som är marknads- och kommunikationschef på Hemab, Härnösand Energi & Miljö.

– Det finns ingen misstanke om brott. Det har räddningstjänsten meddelat, säger Andreas Einarsson på Hemab.

Just nu är anläggningen stängd, men ambitionen är att kunna öppna senare i veckan, enligt Hemab. Under tiden hänvisas kunder till Älands återvinningsanläggning.

Ytterligare en brand inträffade inatt. Strax före midnatt startade en brand i en lägenhet på Norrmalmsgatan i Sundsvall. Enligt uppgift började det brinna i köket. Där har polisen skrivit en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Inga personer ska ha skadats i någon av de två bränderna under natten.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".