Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Maud Byquist (S) är skolnämndens ordförande i Härnösand. Foto Ulla Öhman
Maud Byquist (S) från valrörelsen tidigaer i höst. Arkivfoto Ulla Öhman

Maud Byquist bemöter anklagelserna om att hon kränker personalen

Maud Byquist: Om jag hade fått veta tidigare så hade jag kunnat förändra mig
5:25 min

Jag önskar att någon hade sagt nånting till mig för då hade jag naturligtvis försökt ändra mig. Så svarar skolnämndens ordförande Maud Byquist på den kritiska rapport där hon själv pekas ut som ett arbetsmiljöproblem på skolkontoret

Maud Byquist säger att hon är överraskad och ledsen av kritiken eftersom hon själv inte fått höra att det skulle vara något problem i samarbetet mellan henne och medarbetarna på skolkontoret.

 Hon säger att hon aldrig medvetet har kränkt någon och att hon skulle vilja be den eller de personerna om ursäkt som känner sig kränkta. Vad gäller den fysiska kränkningen som också framkommer i rapporten; ett hårt grepp om armen, som någon säger att hon gjort, vet hon inte alls vad det handlar om. 

Hon medger att hon ibland ställt frågor under lunchtid men inte varit medveten om att det uppfattats kränkande eller nedvärderande. 

Om det faktum att  kommunalrådet Fred Nilsson (S) nu säger att han inte har förtroende för henne i rollen som skolnämndens ordförande säger hon att han kanske ville ha en annan kandidat men att hon är nominerad av partiet. Det är sedan kommunfullmäktige som avgör.

Hon säger också att hon vill avvakta med att svara på frågan om hon kan sitta kvar tills hon har klarat ut kritiken på ett bra sätt med personalen.

Vad gäller bakgrunden till den här undersökningen säger hon att det framställs helt felaktigt i rapporten. I Previas rapport står det att skolnämndens ordförande har uppmärksammat ett visst missnöje bland personalen på skolkontoret gällande den psykosociala arbetsmiljön och att förvaltningschefen och kommundirektören därför beställde kartläggningen.

Men enligt Maud Byqvist har hon inte alls uppmärksammat något missnöje utan istället sett att personalen arbetar väldigt hårt och att det ändå är svårt för politikerna att få fram det material de behöver för att kunna fatta beslut.

Maud Byquist påpekar även att fyra av fem punkter i Previas utvecklingsförslag som avslutar rapporten tar upp just rutiner, möten och arbetstyngd. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".