Skidskytte-VM 2008 kom Carl Johan Bergman, Björn Ferry, Anna Carin Olofsson och Helena Jonsson på fjärde plats i mixstafetten. Foto: Janerik Henriksson/TT
Skidskytte-VM 2008 kom Carl Johan Bergman, Björn Ferry, Anna Carin Olofsson och Helena Jonsson på fjärde plats i mixstafetten. Foto: Janerik Henriksson/TT

Skidskytteförbundet känner inte till utfrysning av landslagsåkare

Idag läckte uppgifter från skidskytten Björn Ferrys bok ut där han bland annat kritiserar skidskyttestjärna Helena Ekholm från Helgum för utfrysning av andra åkare i landslaget. Men Skidskytteförbundet säger nu att man inte känner till någon utfrysning av åkare.

Björn Ferry riktar stark kritik mot att lagledningen inte tagit tag i problemen. Ingemar Arwidsson, generalsekreterare i Skidskytteförbundet säger sig inte känna till den bild som Björn Ferry beskriver i sin bok.

– Det finns ingen anledning från förbundets sida att göra något överhuvudtaget. De här aktörerna är inte aktuella längre. Jag utgår ifrån att jag hade fått veta om det hade handlat om mobbning, säger Ingemar Arwidsson.

Han säger att förbundet kontinuerligt jobbar för att förebygga utfrysning och mobbning. Han säger också att det lag som som finns nu har en bra anda.

En person med insyn i skidskyttelandslaget bekräftar för P4 Västernorrland Björn Ferrys uppgifter om att skidskytteåkare frysts ut i damlandslaget och att ledningen inte ville ta i frågan.

Helena Ekholm vill inte kommentera Björn Ferrys anklagelser utan säger till P4 Västernorrland att hon inte vill ge honom mer uppmärksamhet.

– Jag vet var jag har mina vänner och det hela känns kraftigt uppförstorat, säger hon.

Har Björn Ferry sagt något till dig om det här tidigare?

– Nej, aldrig. Det kom från ingenstans, säger Helena Ekholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".