Bild på Johan Asplund, svartvit

Nya förhör i Johan Asplund-fallet

Polisen i Västernorrland har genomfört nya förhör rörande fallet Johan Asplund som varit försvunnen i 34 år. Ett nytt tips har nyligen lämnats till polisen som föranlett att en person tagits in till förhör.

Mikael Ahrtzinger, polisens talesman i Västernorrrland, säger att man kommer att analysera de nya uppgifterna, men kan i övrigt inte ge några upplysningar om vad personen i fråga sagt eller vilken relation som funnits till Johan Asplund.

Det var 1980 som Johan Asplund försvann från sitt hem i Sundsvall. Johan som då var 11 år har aldrig återfunnits trots stora efterforskningar från polisens sida

Johan Asplund försvann 1980 - för 34 år sedan vid elva års ålder från sitt hem i Sundsvall och har aldrig återfunnits trots stora insatser av både polis och frivillliga som deltagit in efterforskningarna.

Tomas Quick , numera Sture Bergwall, har tidigare fällts för mord på Johan Asplund, men efter en uppmärksammad resningsansökan 2012 valde chefsåklagare Jonas Almström vid internationella åklagarkammaren i Göteborg att lägga ner åtalet mot Sture Bergwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".