Löfgren listar Westernfilmer.
Löfgren listar Westernfilmer i P4 Västernorrland. När krutröken lagt sig finns tre i topp. Foto: Ulf Thonman/SverigeRadio

Westernfilm med Lars Löfgren

Lars Löfgren listar Westernfilmer
20 min

Var tredje vecka kommer han till P4 Västernorrland, filmkonnässören Lars Löfgren. Temat, eller kanske genren, för veckans lista är westernrullar. Vilken är Löfgrens topp tre alla kategorier och vilken film på TV får vi tips om idag?

3. Young Guns (1988) Regi: Christopher Cain
Oväntat bra film med många etablerade "unga" skådespelare. Duellen i en bar, mitt i ingenstans är en klassiker. Billy The Kid utmanar en prisjägare på ett lite annorlunda sätt, underhållande!
https://www.youtube.com/watch?v=SREed7TT5_s

2. Django Unchained (2012) Regi: Quentin Tarantino
Mer eller mindre varje scen innehåller krutdoft och pistoler. En mycket våldsam film med många fantastiska skådespelare. Skriven och regisserad av ingen mindre än Quentin Tarantino. 

https://www.youtube.com/watch?v=shZih7w1fxs


1. Silverado (1985) Regi: Lawrence Kasdan
En klassiker! En äkta western som har precis allt. Vänskap, kärlek, fejder och krutdoft... Slutscenen är ett skolexempel på hur en duell skall vara, rekommenderas!

https://www.youtube.com/watch?v=eug4wbPSykc


Filmtips på TV denna vecka:
Truman Show (1997) onsdag 19/11 kanal 12 kl 22.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".