Anna-Klara Asplund, mamma till Johan Asplund som försvann i Sundsvall 1980. Foto: Karin Lycke
Anna-Klara Asplund, mamma till Johan Asplund som försvann i Sundsvall 1980. Foto: Karin Lycke

Johan Asplunds mamma: Vi har väntat på något ska hända

Anna-Clara Asplund: Jag hoppas att de hittar Johans grav
0:33 min

Polisen i Västernorrland har genomfört nya förhör angående Johan Asplunds försvinnande i Sundsvall för mer än 30 år sedan, och det tips som polisen fått in kan innebära att polisen kommer att söka efter hans kropp igen.

Polisens presstalesman Mikael Ahrtzing säger nu till P4 Västernorrland att det inte pågår någon sökning efter Johan Asplunds kropp just nu. Men han vill inte kommentera om de förhör som polisen har hållit handlar om var Johan Asplund ska vara begravd.

Det var 1980 som 11-årige Johan Asplund försvann från sitt hem i Sundsvall. Sture Bergwall, tidigare Tomas Quick, har tidigare fällts för mord på Johan Asplund, men efter en uppmärksammad resningsansökan 2012 firades Bergwall. Johan Asplunds mamma Anna-Clara Asplund säger att hon inte fått något information från polisen.

– Jag har inte fått någon information alls varken om förhör eller att det skulle pågå sökningar, säger hon till P4 Västernorrland.

Hon hoppas att uppgifterna stämmer.

– Det här har vi väntat på i alla år att det ska hända någonting. Att det ska komma ett tips som tas på allvar och att i vi till slut ska få veta vad som hänt Johan. Det skulle vara fantastiskt, säger Anna Clara Asplund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".