Per Svartvadet ny general manager Modo Hockey. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.
Per Svartvadet jagar nya spelare dygnet runt och vill inte ta ordet kris i sin mun med tanke på tabelläget. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.

Svartvadet jagar nya spelare och har förtroende för sina tränare

Svartvadet:Jag vill inte säga att det gått så illa.
9:44 min

Med Modo näst sist i SHL ligan växer kritiken mot både spelare och ledare. Varför kommer det inga nya spelare? Modo:s general manager Per Svartvadet vägrar att ta ordet kris i sin mun och säger att han jagar nya spelare dygnet runt. Det kan bli upp till tre nya spelare när allt är klart.

Efter några raka förluster är tabellläget allt annat än bra för Modo. Nu har laget bara ett pånyttfött Leksand bakom sig.

-Det är framförallt försvarsspelet som måste rättas till, säger Per Svartvadet. Vi släpper in alldeles för många billiga mål.

Vad innebär det för dig när du jagar nya spelare?

-Jag tittar på både forwards och backar, problemet är att marknaden just nu är väldigt tunn.

Vad har tränarna för del i det som hänt?

-Alla har sin del i detta, säger Svartvadet. Men jag har fullt förtroende för Anders Forsberg och hans medhjälpare.

Kan det bli aktuellt att skicka hem någon spelare från nuvarande trupp?

-Inte i nuläget.

Vad blir ditt budskap till era supporters?

-Att dom behövs mer än någonsin. Jag förstår att dom våndas just nu men vi har spelat ungefär en tredjedel av säsongen och jag vill inte tala om kris. Vi måste börja att vinna matcher. Dessutom ska dom veta att vi gör allt med de begränsade resurser vi har just nu, avslutar Per Svartvadet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".