Polis. Foto: Jessica Gow/TT
Polis. Foto: Jessica Gow/TT

Fyra personer gripna misstänka för villainbrott i Härnösand

Fyra personer greps i eftermiddag i området Brännan i Härnösand misstänkta för grov stöld. Gripandet kunde ske efter bland annat tips från boende i området. 

Efter en spaningsinsats kunde polisen hitta ett fordon och gärningsmännen gripas. I samband med gripandet har vissa fynd gjorts, men polisen vill i nuläget inte kommentera vad det är för typ av fynd.

Polisen säger också att man har kunnat konstatera att en del av stöldgodset från den senaste inbrottsvågen finns utomlands. Polisen samarbetar därför med polis i andra länder. Vissa spår, som tex fingeravtryck, jämförs i en nationell databas, enligt polisen.

Polisen har också via internationellt och nationellt samarbete lyckats identifiera brottsaktiva personer från utlandet, som hör till internationella ligor. Polisen har följt dessa från att de kom in i landet tills att de lämnat landet, vilket polisen menar har förhindrat brott i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".