Sundsvall Hockey vid en träning. Foto: Matilda Jansson / Sveriges Radio / Arkiv
Sundsvall Hockey tränar. Foto: Matilda Jansson.

Är Sundsvall landets bästa division ett-lag i hockey just nu?

Göran Tärnlund, tränare: Allsvenskan är ett tydligt mål.
5:06 min

Sundsvall hockey jagar vidare mot allsvenskan. 2-1 segern mot Övik hockey i länsderbyt innebär att Sundsvall har 15 segrar på hittills spelade 16 matcher. Kanske är Sundsvall landets bästa division 1 lag just nu?

Vad tror du om Sundsvalls chanser att ta sig upp i allsvenskan igen? Behöver de förbättra något för att nå sitt mål?

– Vi är bra men jag vill inte ta de orden i min mun, säger Göran Tärnlund, tränare i Sundsvall hockey.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i arenan i Örnsköldsvik. Sundsvall har en klar målsättning att ta sig upp i allsvenskan medan Örnsköldsvik vill komma bland de fyra första och därmed ta en plats i allettan efter nyår. I nuläget har Östersund ett försprång på fem poäng med bara fyra matcher kvar.

Sundsvall vann utan att övertyga den här gångern 0-1 målet kom från Markus Kinisjärvi 8.31 in på den andra perioden. Kinisjärvis 16:e mål. Kvitteringen kom efter 12.11 av Olov Håkansson innan Christoffer Persson sköt slutresultatet, 1-2, två minuter in på den tredje perioden.

Örnsköldsvik fick chansen via flera powerplay i den tredje perioden. I slutet av matchen hade Sundsvall bara tre utespelare på banan.

– Det är klart jag är besviken, vi fick möjligheten men tog inte tillvara på detta, säger Micke Sundell, tränare i Övik hockey.

Vad tror du om möjligheterna att bli bland de fyra första?

– Vi har sagt inom gruppen att vi inte ska spekulera. Men vi måste gå rent och vinna de fyra sista matcherna, avslutar Sundell.

Kollega Göran Tärnlund har all anledning att vara optimistisk inför framtiden. Det finns massvis med rutin i Sundsvall hockey. Något som kan komma att bli tungan på vågen i en kommande kvalserie mot allsvenskan.

-Vi har order från styrelsen att sikta stenhårt mot allsvenskan, avslutar Tärnlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".