Omfattande strömavbrott i blåstens spår

Flera tusen av EONs elkunder i Västernorrland har varit drabbade av strömavbrott tidigare idag. Den troliga orsaken är kraftig blåst och besvärliga väderförhållanden, enligt bolagets pressjour.

Det gäller områden i Härnösand, Kramfors, Timrå och Örnsköldsvik som varit strömlösa - och där Timrå haft nära 1 600 drabbade hushåll tidigare under morgonen men där de flesta fått tillbaka strömmen vid 9-tiden.

Vid 09.30 var 266 boende i Bollstabruk fortfarande strömlösa, och där planerar EON att sätta in reservmatning så att de flesta kommer få ström i sina ledningar igen, utom ett 40-tal som ligger så till att dom inte kan ta del av det.

– Vi vet inte exakt orsaken till felen, vi har ju personal ute som felsöker och åtgärdar, men det är ingen dum gissning att tänka sig att det är väderpåverkan eftersom det snöar eller regnar och blåser kraftigt, säger Jakob Holmström, presschef på EON.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".