Bild på Johan Asplund, svartvit
Bild på Johan Asplund. Arkivfoto: TT

Man uppges erkänna mord på Johan Asplund

Mikael Ahrtzing: Vi har valt att följa upp tipset
3:42 min

Aftonbladet har pratat med en man som på en mobilfilm ska erkänna att han dödade Johan Asplund, som varit försvunnen i 34 år. Tidningen har detaljerade beskrivningar av hur pojken ska ha dödats, men polisen är förtegen kring de nya medieuppgifterna.

– Vi måste ligga lågt med det här tills vi har lyckats bearbeta det här tipset, säger Mikael Ahrtzing, informationsansvarig vid polisen i Västernorrrland.

Han vill inte bekräfta om mannen på mobilfilmen erkänner att han mördat pojken. Och trots att det här tipset ska ha kommit in till polisen för flera månader sedan har man inte börjat undersöka platsen som enligt Aftonbladet pekats ut.

– Det här ryktet som gick förra veckan om att vi skulle ha börjat gräva efter Johan Asplund, det stämmer inte, säger Mikael Ahrtzing.

– Men tipset är så pass intressant att vi naturligtvis har valt att följa upp det, men när vi kan svara på bärigheten i det, det vet jag inte i nuläget.

I övrigt är Ahrtzinger mycket förtegen om vad tipset innehåller och vill inte bekräfta några av de uppgifter som Aftonbladet har.

– Innan man gör någonting över huvud taget måste man följa upp det här tipset på ett sätt så att man har ordentligt på fötterna. Och innan vi har det så kommer vi inte att kommentera det, säger Ahrtzing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".