Missing people
1 av 2
Missing people i Sundsvall. Foto: Anna Ahlström/SR
Helene Carlander Missing People Sundsvall
2 av 2
Helene Carlander är assisterande operativ chef på Missing People i Sundsvall

Missing People söker folk

Missing People: Det handlar om att hjälpa
1:22 min

Ikväll arrangerar Missing People i Sundsvall en informationsträff för att locka fler personer att vara med och för att informera om verksamheten. I nuläget är det ungefär 800 personer inskrivna i deras register i Sundsvall.

Vad krävs för att få vara med i registret?

– Engagemang och empati är de viktigast egenskaperna om man vill vara med i skallgångsregistret, säger Helene Carlander, som är assisterande operativ chef på Missing People i Sundsvall.

Vid ett eftersök kan det ju hända att ni får vara med om otrevliga händelser. Hur tar ni hand om era medlemmar vid ett sådant tillfälle?

– Vi har tillgång till krishanterare och vi inom ledningsgruppen går kontinuerligt utbildningar för att kunna ta hand om det på bästa sätt.

Ikväll arrangerar ni ett informationsmöte i Sundsvall, vad kommer ni prata om?

– Vi kommer dela ut en informationsmapp till alla och en intresseanmälan. Därefter är vi också intresserade av att veta om de personer som visar intresse har tillgång till terrängfordon som kan vara till hjälp vid ett eftersök, säger Helene Carlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".