David Anton Kontra till vänster med sin gitarrlärare Josef Eriksson. Foto Ulla Öhman
David Anton Kontra till vänster med sin gitarrlärare Josef Eriksson. Foto Ulla Öhman

Landstingets kulturstipendiater prisade idag

David Anton Kontra
0:28 min

Landstingsfullmäktige delar ut åtta stipendier till både etablerade utövare och ungdomar som är i början av sin karriär.

Två kulturstipendier om 30 000 kronor tilldelas musikern Sara Parkman samt arkitekt och designer Kristoffer Sundin.
Stipendiet är avsett att möjliggöra vidareutbildning, egen utveckling eller projekt inom litteratur, bildkonst, musik, teater, dans, film, foto, design och andra jämställda områden under pågående eller avslutad höge konstutbildning.

Ett arbetsstipendium om 50 000 kronor tilldelas konstnären Per Elof Nilsson Ricklund.
Arbetsstipendium ska ge möjlighet att utan avbrott genomföra kulturarbete, projekt eller för att stimulera till experiment inom det kulturella området.

Fyra kulturstipendier för unga om 10 000 kronor
Dessa tilldelas musikstuderande David Anton Kontra, konsstuderande Mikaela Vestin, gymnasisten och musikern Mahmoud Khwaiter och fotografistuderande Zandra Högberg. Kulturstipendiet för unga delas ut för att stimulera till förkovran, stimulans och egen utveckling.

Ett stipendium till entreprenör inom kulturella och kreativa sektorn om
50 000 kronor tilldelas smeden Thomas Höglund

Stipendiet tilldelas en kulturutövare och entreprenör som på ett betydelsefullt sätt bidrar till att skapa ett kreativt klimat eller främjar kreativa mötesplatser i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".