Donald Brashear, Modos nyförvärv och klubbens general manager Per Svartvadet vid dagens presskonferens. Foto: Viktor Åsberg / Sveriges Radio
1 av 2
Donald Brashear, Modos nyförvärv och klubbens general manager Per Svartvadet vid dagens presskonferens. Foto: Viktor Åsberg / Sveriges Radio
Per Svartvadet general manager Modo Hockey. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.
2 av 2
Per Svartvadet ny general manager Modo Hockey. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.

Per Svartvadet: Grabbarna verkar nöjda över Brashear

"Jag tror det var många som gick hem med ett leende"
2:11 min

Idag stod förre NHL-proffset Donald Brashear på isen med lagkamraterna i Modo. En spektakulär värvning som fått stor uppmärksamhet. Laget verkade nöjda över sin nya bastanta spelare. 

Hur ser du på Modos värvning? Kommer Brashear lyfta laget? Eller är värvningen helt obegriplig? Kommentera!

Per Svartvadet vill inte ta ut något i förskott när det gäller nyförvärvet som skapat reaktioner runt om i hockeysverige, utan säger att framtiden får visa vilken effekt värvningen ger i laget.

– Det verkar ju finnas ett visst intresse i honom i alla fall, så där verkar det ju ha gått hem, och grabbarna verkar nöjda. De som har träffat honom verkar tycka att han är en trevlig kille och han verkar ha fått lite boost på dem också. Jag tror det var många som gick hem med ett leende på läpparna. Sedan får vi väl se på isen vad han kan tillföra där, det visar sig.

Vad är det ni har sett hos honom som spelare?

– Jag har ju spelat mot honom någon gång och det här kom ju till egentligen genom att Peter har kontakt med honom och har spelat med honom. Han är väl ganska välscoutad om man säger så, från Peters sida då.

Det finns ju ett vikande publikunderlag i hockeyligan, finns det en tanke om att han ska bli ett dragplåster?

– Det får ju vi se till att det blir i så fall, finns det ett intresse och då tycker marknaden det, men det får vi se, säger Per Svartvadet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".