Donald Brashear. Foto: TT Nyhetsbyrån
Donald Brashear i ett av sina många slagsmål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Modo: Vi ska inte börja slåss på isen

Modo: Vi står inte bakom Wernbloms förslag
4:51 min

Värvningen av forne NHL-kämpen Donald Brashear har upprört hockeysverige och Magnus Wernblom, tränare för juniorlaget hos Modo säger att det är dags att tillåta hårdare tag på isen. Men det håller inte Modos ordförande Tomas Byberg med om. 

– Som förening står vi inte bakom att vi ska börja slåss. Det är inte tänkbart, säger Tomas Byberg, ordförande i Modo hockey. 

Tidigare i veckan blev det känt att Modo värvat NHL-ikonen Donald Brashear som är känd för sitt hårda spel och slagsmål på isen. Den värvningen betyder inte att Modo vill ha slagsmål under matcherna, hävdar Tomas Byberg. Snarare tvärtom.

– Visst, han är en stor slagskämpe sedan tidigare i ishockeyrinken, men det vi får hit nu är en kille som spelat 1 050 NHL-matcher och är över 40 år. 

Han är en fantastisk mentor.

– Vi hoppas att han kan hjälpa våra killar att få in vinnarinstinkt, mycket fart och fläkt i båset. Vi tror att han bara med sin närvaro kommer göra att våra juniorer kommer få lugn och ro de behöver för att spela en glad hockey. 

Man ska inte behöva vänta match efter match på att det kommer någon i full fart och sänker dem för resten av säsongen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".